Най-хубавите подаръци са сантименталните

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Трудно и бавно, но качествено осъзнахме, че в живота вещите не са толкова важни, колкото споделените мигове с любими хора и извършването на дейности, които ни правят щастливи и удовлетворени. Редица проучвания доказват именно това - колкото и вещи да притежаваме и дори да бъдат най-скъпите на света, те могат да ни доставят единствено кратковременно щастие. Истинското е в щастливите моменти, които се превръщат в незабравими спомени и ни носят постоянен прилив на допамин.

Ето и няколко идеи за това как да доставим щастие не само на себе си, но и на любимите си хора и то с минимален бюджет:

1. Романтична вечеря на свещи

Тъмнината изостря всички сетива, като променя изцяло възприятието за вкусове, аромати и звуци. Това определено ще се привърне в запомнящо преживяване особено ако е съчетано с хубава домашно приготвена храна и приятна и внимателно подбрана музика. Пробвайте, ако още не сте, защото не знаете какво пропускате.

2. Дегустация на храни и напитки

Много сайтове предлагат ваучери за дегустация на храни и напитки и това може да се превърне в любимото ви занимание с обичан човек особено ако напитката е вино, а десертът е шоколад. Ммм!

3. Пътуване до случайна дестинация


Доказано е, че спонтанните неща ни се получават далеч по-добре от най-прецизно планираните. Затова предизвикай себе си и приятел като просто напълниш резервоара на колата и потеглиш на изток например. Дори объркването на маршрута може да се окаже изключително забавно преживяване, което да си припомняте постоянно с усмивка.

4. Игри

Забелязала съм, че най-хубаво си прекарвам в компания, когато изберем да изиграем нещо - било то бордова игра или просто да си говорим глупости. Това определено сплотява екипа и времето лети по-бързо. Пък и спортният хъс следващия път да изравниш точките определено ще бъде причината за следващата ви среща.