Путин изпрати повиквателни на Радев и Борисов, те казаха, че нямат ток и пощенски кутии

icon
Sofialive.bg
Източник: pixabay

Руският президент Путин е изпратил повиквателни за мобилизация на Румен Радев, Бойко Борисов и още 1000 българи, избрани чрез лотария с кодовото име "Червена карта", научи кореспондентът на Sofia Live по секретните въпроси.

"По този начин товарищ Путин им прави услуга. Радев, Борисов и останалите българи ще имат смислено занимание през следващите месеци, ще получат облекло, храна, а може накрая да се върнат вкъщи и с някоя пералня. Този експеримент ще заздрави връзките между народите ни" - коментира епистоларната новина посланик Елеонора Митрофанова.

"Нямам ток и нищо не съм получил на компютъра. Путин можеше да звънне. За три милиарда газопровод и едно подарено куче мисля, че поне едно обаждане съм заслужил. Освен това ме болят менискусите" - разгневи се Бойко Борисов, който не съобрази, че повиквателните се изпращат по пощата, а не онлайн.

"В резиденцията в Бояна няма пощенски кутии. Бяха изгнили, а и катеричките допълнително ги изпочупиха, като се катериха върху тях. Питах Деси, но и тя не е виждала пощальона. А уж звънели по два пъти!" - с лек укор в гласа коментира президентът Радев.

Новината за повиквателните накара някои кметове в страната да призоват "Мажете пощенските си кутии със захар против уроки и лоши новини".

Граждани, които до вчера не се интересуваха от политика, изведнъж решиха да нарисуват на входните си врати по едно украинско знаменце "за всеки случай".

За добро или лошо, в цялата тази суматоха изчезна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според някои той е изпаднал в депресия, защото не е получил повиквателна. Според други анализатори обаче именно Костадинов е куриерът, който разнася депешите, и в момента няма по-щастлив човек от него.


 

Автор: Дон Базилио