Рашидов реши нощем парламентът да е арт галерия с отбран алкохол и пури

icon
Sofialive.bg
Източник: скрийншот

Народното събрание вече има своя нов шеф, с което започва и новият етап в летописа му. На председателски съвет е решено сградата да се използва максимално за благото на народа, затова нощем тя ще функционира като арт галерия.

"Грехота е такава голяма и хубава сграда на пъпа на София да стои неизползвана през нощта. Тъкмо се колебаех каква функция да й измисля, и се обади Христо Стоичков от САЩ с думите "Направи нещо за хората, да се забавляват". Мислих, мислих и реших да е галерия" - обяснил е покашляйки се Вежди Рашидов на нашия кореспондент по нощните въпроси.

Вече е ясна и концепцията на първата изложба. Тя ще се казва "Целувката - от Густав Климт до Иво Карамански". Експозицията ще включва не само картини на признати художници, но и ценни снимки от бурните години на Прехода в България.

При влизане в галерията гражданите ще бъдат проверявани щателно не само заради специфичния характер на сградата, но и защото напоследък са се появили разни активисти, които заливат картини със супа, картофено пюре и други подобни.

Барчето на парламента, прочуло се с евтините си кюфтета, ще работи като нощен бар, но в по-луксозния ценови сегмент. Така посетителите ще могат по-лесно да преглътнат изкуството, което ще ги заобикаля от всички страни.

В бара полицаи няма да се допускат, защото ще е сумрачно и току-виж някой служител на реда се спънал и си счупил носа. После иди обяснявай, че Рашидов не е ударил никого.

Посетитетелите трябва да пазят билетите си от галерията, тъй като в края на годината ще има томбола с две големи награди. Първата - телефонен разговор с Бойко Борисов и Христо Стоичков, които ще дадат ценни съвети за кариерно развитие на спечелелия. А втората - снимка с Елеонора Митрофанова, която впрочем ще е патрон на галерията. Тя ще може да влиза безплатно и по всяко време в този културен храм, за да не стане война и някой да хвърли "бомбичка".


 

Автор: Дон Базилио