Study in France – Work in Bulgaria: Всичко за обучението на френски език, което трябва да знаете

icon
Sofialive.bg
Източник: Френски институт в България

Франция – страната на любовта, музеите и виното. Сърцето на европейската цивилизация, дом на Лувъра, Версай, Френската ривиера, Дисниленд… почти всеки от нас си е мечтал да я посети поне веднъж. Но освен с невероятна култура, архитектура и кухня, Франция може да се похвали и с изключително престижно образование, което я прави една от най-предпочитаните дестинации за чуждестранни студенти.

Затова, ако си представяте следването си в нея, ако сте франкофон по душа, или пък все още изучавате езика, имаме перфектната възможност за вас: изложението „Study in France / Work in Bulgaria“ на 26 октомври 2024 г., хотел „Милениум“. Побързайте да запазите своето място като се регистрирате на този линк, а ето какво ви очаква там:

 

Възможности на френски и английски език

На изложението ще имате невероятния шанс да се срещнете с представители от водещи френски университети и Grandes écoles (елитни висши учебни заведения), и да им зададете всички въпроси, които ви интересуват. Те ще ви предоставят пълна информация, която да ви помогне да изградите своя план за обучение. На изложението ще присъстват също така представители на френски компании, базирани у нас, които ще ви разкрият как обучението във Франция дава чудесни възможности за бъдещо професионално развитие в България. Ако езиковите познания са фактор, който ви притеснява, ще ви успокоим веднага: можете да учите във Франция, без да е задължително да говорите езика. Много от университетите им предлагат различни програми изцяло на английски език, до които можете да имате достъп с българска бакалавърска степен.

Учете на френски в България


Ако имате желание, но не и начин, ще ви издадем една тайна – не е задължително да пътувате до Франция, за да получите висококачествено образование на френски език. Българските университети предлагат франкофонски програми в различни области като езици, икономика и управление, мениджмънт, право, политически науки, информатика и други. В някои от тях дори можете да получите дипломи, признати от Франция. За да разберете всички детайли относно френското обучение в България от първа ръка, не пропускайте да посетите изложението – там ще ви ориентират за подходящия френски маршрут в образованието у нас.

 

Тематични конференции и специални гости

На 26 октомври от 13:00 до 17:00 часа Grand Hotel Millennium ще бъде дом за всички, които се интересуват от престижното висше образование. Изложението предлага богата и разнообразна програма от тематични конференции, всяка от които предоставя нови знания.

Събитието ще започне с лекция, водена от Петър Топарев, представител на Университетската агенция за Франкофонията в София. Той ще разкаже за обучението на френски в българските университети и ползите от него. Програмата продължава с още интересни лекции за обучение в областта на графичния дизайн, правото, медицината, видеоигрите и информация за водещите инженерни училища във Франция. Очаква ви също така и т.нар. “алумни кът”, където алумни от различни френски учебни заведения ще споделят личните си преживявания и съвети. Ще можете да им зададете въпроси за студентския живот, подробности относно самите лекции и уроци, както и с какво се занимават към момента в България.

 

Още информация за програмата и участниците вижте тук.