Топ 5 домашни маски за коса против косопад

icon
Sofialive.bg
Източник: Depositphotos™

Загубата на коса може да бъде изтощителен и притеснителен процес, но за щастие има различни средства, които подхранват и укрепват в дълбочина. Маска за коса против косопад е отличен начин да осигурите на скалпа и кичурите основните хранителни вещества, от които се нуждаят за насърчаване на здравословния растеж.

Маска с кокосово масло и мед

Кокосовото масло е пълно с основни витамини и минерали, които подхранват космените фоликули и подпомагат растежа на косата. В комбинация с овлажняващите свойства на меда, тази маска помага за подмладяване на скалпа, осигурявайки необходимите хранителни вещества за здрава коса. За да направите маската, смесете равни части кокосово масло и мед и ги нанесете върху скалпа и дължината. Оставете да действа 30 минути, преди да изплакнете обилно. Ако пък предпочитате професионална маска за коса с кокосово масло против косопад от доказан производител, може да разгледате тези предложения: makeup.bg/categorys/22812/

Маска с алое вера и рициново масло

Алое вера е добре известно със своите успокояващи и лечебни свойства, докато рициновото масло е богато на незаменими мастни киселини, които насърчават растежа на косата. Двете съставки в комбинация създават мощна маска, която укрепва космените фоликули и подхранва скалпа. Ако искате да си направите домашна такава смесете равни части гел от едно листо алое вера и рициново масло и го нанесете върху скалпа и косата. Масажирайте нежно за няколко минути, оставете да действа 1-2 часа и след това изплакнете обилно с мек шампоан. 

Маска с кисело мляко и яйца

Киселото мляко е богат източник на протеини и млечна киселина, които помагат за подхранване и укрепване на косъма в дълбочина. Яйцата, от друга страна, са пълни с витамини и минерали, които насърчават растежа на косата и придават блясък. За да направите тази маска, разбийте едно яйце и го смесете с половин чаша кисело мляко. Нанесете сместа върху скалпа и дължината, оставете да действа 30 минути, след което изплакнете обилно с хладка вода.


Маска с лук и чесън

Въпреки че миризмата може да не е от най-приятните, лукът и чесънът са известни със своите укрепващи за косата свойства. И двете съставки съдържат сяра, която помага за стимулиране на производството на колаген и насърчава растежа на косата. За да направите маска за коса, смесете малка глава лук, ситно нарязана и няколко смачкани скилидки чесън, за да извлечете сока им. Нанесете сместа върху скалпа, оставете да действа 20 минути и изплакнете обилно. Използвайте нежен шампоан, за да премахнете остатъчната миризма.

Маска със зелен чай и розмарин

Зеленият чай е зареден с антиоксиданти, които стимулират растежа, докато маслото от розмарин подобрява кръвообращението на скалпа, правейки косата по-здрава. Сварете чаша зелен чай и го оставете да изстине. Добавете няколко капки етерично масло от розмарин към него и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху скалпа и косата, оставете да действа 30 минути и след това изплакнете обилно. 

Не забравяйте да бъдете последователни в приложението на която и да е маска за коса за косопад и да дадете време на кичурите да се възползват от предимствата ѝ. Поддържайте балансирана диета, намалете нивата на стрес и избягвайте прекомерното топлинно оформяне, за да запазите косата силна, гъста и красива.