За какво да внимавате, когато търсите изпълнител за качествени ВиК услуги?

icon
Sofialive.bg
Източник: Expert.bg

Да намерите надежден изпълнител на вик услуги може да се окаже доста трудна задача. Всеки сръчен с френския ключ човек може да прилага определението за себе си водопроводчик и да рекламира дейността си в различни сайтове за обяви. Но до колко сте готови да се доверите на такива специалисти, които не са доказани, а освен това могат да ви навлекат и куп допълнителни проблеми предвид това, че не гарантират за качеството на услугата. За да не останете подлъгани и подведени от такива псевдо експерти днес ще ви разкажем на какво да обърнете внимание за да можете да се възползвате от такива дейности, които безспорно биха били решаващи за вашето спокойствие при използване на водопроводната система в имота ви.

Всеки водопроводчик ли е Майстор?

Тази дефиниция идва да покаже, че даден специалист в сферата на услугите е спечелил призванието „Майстор“ предвид качествата, уменията и опита, който е натрупал с годините в съответната сфера. Така е и при водопроводчиците – има много, но не всеки може да бъде достатъчно утвърден и способен да ви осигури отлични условия за извършване на даден тип ремонт.

Водопроводчиците, които предоставят ВиК дейности се класифицират в няколко категории специалисти:

- Начинаещи. Това са онези, които тепърва навлизат в професията. Имат минимален опит, но работят в специализирани фирми с опитни водопроводчици, които ги напътстват и контролират работата им;

- Опитни. Такива са специалистите, които имат поне 7-8 години опит зад гърба си. Уменията им продължават да се надграждат и все по-малък е риска такъв водопроводчик да допусне груба грешка при извършване на ремонт;

- Майстори. Тук вече се касае не само опитни, но и за търсени водопроводчици, за които е необходимо дори да чакате за посещение. Те разполагат с отлична квалификация и могат да извършват широк спектър от ремонтни ВиК услуги.

Не включваме приятели и близки, които не попадат в нито една от категориите, но пък за да не плащат за ремонти могат сами да се справят с дребните битови аварии.

Какви услуги представят топ експертите по ВиК ремонти?


В сферата на ВиК дейностите има куп решения и възможности, с които биха могли да бъдат решени проблемите ви, свързани с различни ВиК аварии. Списъка с услуги включва някои добре познати както и по-специфични ремонти, които биха били наложителни за извършване в даден обект. Такива са например:

- Монтиране на смесители и сифони;

- Инсталиране на бойлери, съдомиялни, перални;

- Монтаж на водомер;

- Изграждане на цялостни водопроводни и канализационни системи;

- Подмяна на щрангове;

- Узаконяване на водомери, за която услуга се изисква наличие на лиценз от доставчика на вода;

- Подмяна на радиатори в системи за парно отопление;

- Откриване на скрити течове и много други.

Изложеният списък е показателен за това, че има защо да се подходи отговорно с търсенето на изпълнител на ВиК услуги. Всеки може да предостави изгодна цена, но се замислете кой от специалистите би гарантирал за качество на проведената работа. Затова все по-често дори битови абонати предпочитат да се възползват от фирми, които са доказали високия си рейтинг и имат добре обучени кадри за извършване на различни ремонти по инсталацията, посочват от HappyDeal.

Какво ви осигуряват водопроводните фирми?

На първо място компетентно и професионално отношение. Такива компании, които държат на своята репутация не биха си позволили да наемат такива водопроводчици, които не влагат всичко от себе си за да осигурят на клиентите удовлетворение от извършената услуга. А това е приоритет за да бъдат наети съответните екипи, които да проведат професионално и компетентно възложеното.

Това, което получавате като клиент, наел екипа за отстраняване на ВиК авария са:

- Качество на работата;

- Използване на утвърдени материали;

- Бързина и експедитивност;

- Извършване на работата в срок;

- Компетентност;

- Цена, отговаряща на спецификата на услугата и сложността на изпълнение на ремонта.

Когато се ръководите от тези перспективи то определено има защо да разчитате на отлично качество и приемлива цена.