...храната била скромна, но вкусна

icon
Sofialive.bg

Едно време в София може да не са сервирали сьомга с каперси или синьо сирене с грозде, но и малкото, което имало, задоволявало столичани. Характерни за трапезата били лютите чушки и чесънът, независимо каква е другата храна. Обикновено яденето било едно, а не като днешното многообразие - супа, ордьовър с второ, трето и десерт.

Най-често на софрата място намирали някакъв вид чорбичка, или яхнийка. Кисело мляко и ошав с хляб също били традиционни ястия, като половин хляб бил достатъчен на работника да е сит за целия ден. Единствено по празниците се случвало да вкусят по някое кабапче и да пийнат чаша вино. През другото време - скромно и работата да върви, а и нали от малки ни учат, че "който не работи не трябва да яде".

Работи като консултант в Gene, а когато не е в магазина, чете и пътува