Едно време в София може да не са сервирали сьомга с каперси или синьо сирене с грозде, но и малкото, което имало, задоволявало столичани. Характерни за трапезата били лютите чушки и чесънът, независимо каква е другата храна. Обикновено яденето било едно, а не като днешното многообразие - супа, ордьовър с второ, трето и десерт.
Най-често на софрата място намирали някакъв вид чорбичка, или яхнийка. Кисело мляко и ошав с хляб също били традиционни ястия, като половин хляб бил достатъчен на работника да е сит за целия ден. Единствено по празниците се случвало да вкусят по някое кабапче и да пийнат чаша вино. През другото време - скромно и работата да върви, а и нали от малки ни учат, че "който не работи не трябва да яде".
Още любопитни и полезни статии:
- 6 вечни типажа на офисното коледно парти
- Какво друго да бойкотираш, освен Джон Малкович
- Истанбулската конвенция изяде домашното на сина ми
- Ако предизборните послания бяха честни…
- 7 най-тъпи стереотипа за метъл феновете
- След Джокович: Бай Чалганьо срещу Култура ми Янко
- Колко хора от партия са нужни, за да завият крушка?
- Още 5 продукта, които Диона трябва да рекламира
- 5 странно преведени филмови заглавия и новите ни предложения за тях
- България със златен медал по разбирачество
Коментари