Колко хора от партия са нужни, за да завият крушка?

icon
Sofialive.bg
Източник: Comfreak / Pixabay

Въпрос, стар като света – колко души са нужни, за да завият една крушка? Ами ако са от ГЕРБ? Или от ПП? ДБ? Възраждане? Или от ДПС? И ако са от ДПС – от кое ДПС? Вече можете да спрете да се чудите – аз имам отговорите. Предупреждавам – има възможност да се засегнете на партийни пристрастия, независимо за кой отбор гласувате. 

1. ГЕРБ. При този предизвестен вечен победител, същий Лудогорец на партийния живот, крушките се завиват само с обществена поръчка. Тя е много специфична и включва точно определени условия, на които отговаря само една фирма за завиване на крушки, която продава на странно високи цени. В момента обаче от ГЕРБ не завиват крушки, а само ни обясняват какво изобилие от крушки е имало по времето на Бойко и колко хубаво ги е завивал той. Нещо повече – по негово време крушките направо сами са се завивали! 

2. Демократична България. При тях първо се създава работна група, която да изследва последиците от въглеродния отпечатък на крушката. Задачата се дава на Божанов, тъй като ги разбира технологиите, а и работи “нещо с компютри”, та той да обясни на хората как работи крушката. След двуседмичен анализ се стига до извода, че всяка крушка следва да бъде доставена само по беземисионен начин, за предпочитане чрез велосипед по велоалея и трябва да свети във всички цветове на дъгата. След това всеки от партията пише Facebook пост от поне 7000 думи, като с всяканот тях губят поне 400 избиратели. Накрая идват нови избори и ДБ просто оставят завиването на крушката на някой друг, за да не си проличи, че сами не могат.

3. Продължаваме Промяната. Те идват с разкрития за мащабни злоупотреби с крушките на ГЕРБ и обещават, че ще ги спрат. Когато най-сетне им дават крушката в ръцете, те се споглеждат и установяват, че нито един от тях никога не е завивал крушка, забивал пирон и влизал в бой, щото в Харвард такива работи нема. Накрая питат ГЕРБ дали не могат да им помогнат със завиването на крушката и те им помагат, но им я завиват на едно друго място. Така на ПП им светва крушката, ама късно.

4. Възраждане. Всеки в партията има поне 730 години личен опит в завиването на крушки и знае, може и умее, защото е истински български мъж – включително и жените в партията. Те не спират да говорят за това как крушката трябва да бъде завита и да свети и че само те знаят как да я завият, но никога не посягат към нея, а само обвиняват другите, че не могат. Някои са отявлени противници на крушките, произведени извън България, но накрая се оказва, че у тях е пълно с чуждестранни крушки. Други след време започват да отричат изобщо съществуването на крушки или да твърдят, че в България вече крушки няма, защото всички са изпратени като помощ на Украйна. И по принцип има евтини, супер добре работещи руски крушки, затова трябва да свалим санкциите и да излезем от ЕС.

5. ДПС. Тук въпросът не е колко депесари са нужни, за да сменят една крушка, а по-скоро колко ДПС-та са нужни, за да сменят една крушка. В случая още не се знае, защото вече имаме две ДПС-та, които въртят крушката в различни посоки и нищо не става. Винаги я има опцията да докарат от Турция дузина автобуси с крушкозавивачи, но в момента и те не знаят в коя посока е редно да въртят. За всички обаче е ясно, че отнякъде свети някаква сигнална лампа, само че никой не знае какво точно се случва.

6. БСП. На тях демокрацията им отне крушката с нажежаема жичка. Макар че тя е безспорно остаряла технология, харчеща горе-долу 10 пъти повече електричество, отколкото модерните LED крушки, от БСП си я искат обратно и твърдят, че е светела по-хубаво. Вярно, изгаря редовно, понякога даже направо гърми, но те си разчитат на носталгията и познатото. Освен това там вече всички са или твърде възрастни, за да рискуват да се качат на стол и да сменят крушката, или твърде заети с различни сексуални позиции. Като например новата позиция “Корнелия” – когато си мислиш, че си отгоре, но всъщност си отвън.


7. ИТН. Те нямат нужда от крушки, защото си имат Слави, който е тяхното слънце. То обаче се показва само онлайн, при това само от време на време и като цяло вече е залязло.

8. Величие. Оттам обещават най-светлите крушки, но реално не се вижда кой точно ще ги смени, защото в партията не останаха хора. А и да бяха останали, пак няма смисъл от смяна на крушката, щото тоя бушон вече много бързо изгърмя. Възможно е да попитат Киро Брейка за помощ, но и той не изглежда добре с бушоните.