Отидохме с табела „СПРЕТЕ ДА НОСИТЕ ФАЛШИВ ФИЛИП ПЛЕЙН“ на Sofia Fashion Week!

icon
Sofialive.bg

Сега, няма какво да се лъжем, проблемът е голям. Брандът, който Ники Минаж носи, е опорочен от шепа комплексари и „балкански“ цветнокожи. Както и ще видиш от снимките отдолу, нашенските сайтове за бързи обяви купувам-продавам, са пълни с изкушаващо евтини модни престъпления, които обикновено виждаме в Инстаграм-профилите на онези части от елита, които мислят, че ние сме расли в гората и не знаем, че те нямат средства за Versace например. От глава до пети в шарени камъчета, редовните клиенти на лукса за бедни, живеят в заблудата си, че изглеждат по-добре от нас, без да осъзнават, че етикети като Calvin, Klein, българските дизайнери, ZARA или дори просто една черна тениска, изглеждат в пъти по-стилно отколкото недоразумението, което са си купили от Мюмюн от квартал Илиянци.

 

            По дрехите посрещат, а ако са фалшиви и селски- ума ти изпращат!

 

С една дума, ако се припознаваш в увода- глупав/ а си. Не за друго, просто много рядко може да се случи някой да си купи реплика само и единствено, защото му харесва външният вид/ дизайнът на дрехата. Макар това да е често оправдание за избелелия анцуг на Gucci, то обикновено е лъжа. Петре, купуваш си го, защото искаш да изглеждаш по-богат от нас, търсиш някакво надмощие, но нямаш никакви заложби, вкус и пари и затова „вижте ми сега обущетата на Данче и Гергана“. Жалък си.

 

С окървавени очи от селски имитации, ние от SofiaLive решихме да си направим експеримент и да провокираме посетителите на най-известното модно събитие в България, а именно Sofia Fashion Week. Подготвихме табела и я превърнахме в послание, което гласеше:


 

            “СПРЕТЕ ДА НОСИТЕ ФАЛШИВ ФИЛИП ПЛЕЙН!”

 

Излязохме с големия жълт надпис, хванахме си такси до х-л Маринела и (слава Богу ни пуснаха, защото изглеждахме като луди) на едно от най-бляскавите събития за гр. София. Наша цел бе да покажем провокативното мото пред очите на модели, плеймейтки, дизайнери и какви ли още не, важни за сферата хора.

 

Добрата новина е, че...

бързо привлякохме вниманието и усмивките на много присъстващи, и всички се припознаха в нашата кауза. Притеснението, как тя ще бъде приета, изчезна веднага, след като ни обградиха за снимки! На пръв поглед маловажна и шеговита, ние действително заставаме зад нея, защото тя подхранва българския комплекс- вечната надпревара и „мойто е по-хубаво от твойто“! „Вижте кой съм аз“ е едно, уважение към дизайнера и името му- друго.

Лого-манията може да е тренд в списанията и индустрията, но щампите с неясен произход са трън в Софийските ни очи. Толкова трън, че чак буквално са западния Трън!

 

Алтернативен вариант:

За всички комплексари и фенове на фалшивите одежди, синтезираме:

 

-Спрете да се правите, че имате скъпи дрехи: изработете си ги. Ако 3000лв за дизайнерска риза ви се струват много, си дайте парите на роден дизайнер (напр. някой от тези, които представиха колекции на Sofia Fashion Week); ZARA, H&M и др. (Щях да кажа и Paolo Boticceli, но недейте- грознички са!)

 

-Акълът ви може да ви качи доста по-високо в йерархията на обществото, отколкото външния ви вид. Изключение затова правят моделите, само дето те са умни, а в Инстаграмите им не е пълно със снимки от Club 33 по суитчъри на Supreme и Луи Витон.

 

Автор: Симеон Петков