Аз съм ръчно месен кашкавал

icon
Sofialive.bg

Наскоро обединихме усилия с най-голямата платформа за фермерски продукти в страната, farmhopping, и заедно поехме на пътешествие, за да се срещнем с най-полезната и чиста храна, която се произвежда в България. Запознахме се с много фермери, красиви родни кътчета, истории и продукти. И в крайна сметка не открихме нито едно Е…

Днес се намираме в една традиционна българска ферма – Ферма ЕА. Занимават с произвеждането на чиста и здравословна храна, с която да създават приятни изживявания за възможно най-много хора. Супер интересни са ни и понеже не обичаме да питаме хора, питаме един кашкавал, който ни грабна окото:

Здравей! Как си?
Добре, зрея.

 

От какво си направен?
Краве мляко, мая и морска сол… от какво друго да съм?!

 

Разкажи ни малко за житейския си път.
Ами у нас има животни, те пасат на пасища с естествено растяща трева, без изкуствени торове. И след като се приберат вкъщи, нашите крави и овце дават мляко.


 

И?
Хората ми ме обичат доста, грижат се, оставят ме да зрея около 45 дена. Имат си стари рецепти от бабите им и ги прилагат върху мен. Всъщност е доста приятно.

 

Изобщо нещо липсва ли ти?
Липсват ми подобрители, оцветители и консерванти. (смее се)

 

А можеш ли да се търкулнеш до у нас?

Ми да. Викнете ме през farmhoping.com, те ще ме пратят при всеки, а като съм пред вратата, ще помоля куриера да ме търкулне в ръцете ви, няма проблем. Или пък елате да си ме вземете сами от магазина им в София – намира се на бул. „Витоша“ 137, до Южен парк.

 

Ще пожелаеш ли нещо на Sofalive.bg?
Да ви гледат с любов, както гледат мен!

 

Автор: Злати Стоянова

Виж още една храна, за която сме сигурни, че е без консерванти, оцветители и подобрители