За разлика от едноименния
филм на
Фатих Акин тук нещата са сериозни,
въпреки че кулинарите от Soul
Kitchen са също толкова надъхани (ако не и
повече), колкото главния герой Зинос -
и това веднага си личи по вкусните им
био и веган ястия.
Само преди два месеца
ги споменахме покрай партито им Breakfast
at Tiffany's,
а днес имаме нов повод да ги поздравим,
защото най-важните бутони за избор на
меню и доставка вече работят на пълни
обороти. Заявките се правят ден по-рано
на 0878 72 36 88 или с регистрация, стига да
сме в София, а се плаща на ръка при
получаването им или по банков път, който
важи само за фирми и месечни абонаменти
(от 70 до 400 лв.).
В кухнята залагат на пресни и сезонни продукти (по възможност органични) и не признават животинските съставки, но пък смело блъскат по-полезните с растителен произход. Десертите ги подслаждат не със захар, а с фурми, агаве, стафиди, стевия, кленов сироп или якон, които са в пъти по-грижовни за здравето ни. Предлагат няколко вида салати, супи, основни ястия, десерти и закуски, които комбинираме в меню по шест начина, всичките по 15 лв. Единствено безалкохолните био напитки вървят отделно и са наши срещу 3 лв.
В дъното на нещата стоят петима ентусиасти начело с главния мозък Живко Джамяров, когото шеговито наричат „стратега от Мировяне". Специалистът по нутрициология Надя Петрова е автор на някои от снимките, както и на рецептите, заедно с Мария Обретенова-Мер, Веселин Станков и Диана Хърлечанова.
Като изключим тематичните им партита и семинари, вече здраво стъпиха и на земята - с магазин за био и натурални продукти, който сме сигурни, че бързо ще разработят. Малко им остава и да започнат кулинарни курсове заедно с школата CHEF за кеф!, които ще са през април, но кога точно още не се знае.
Текст Милена Гелева / Фотография Надя Петрова и Влади Петрунов
Коментари