Преди години
циганското лято беше метеорологичен
феномен - да имаш температури около 21
градуса в средата на ноември не бе шега
работа. С глобалното затопляне обаче
скоро ще спрем да му обръщаме внимание
и май ще почнем жално да се молим за
малко снежец поне около празниците. Но
докато тези дни са далеч, няма как да не
се радваме на повечкото слънце в месеца
преди Коледа и да го почетем подобаващо.
Рецептата, с която ще го направим, е
паста с пачи крак, а за летните съставки
в нея можем да благодарим на големите
супермаркети, откъдето ги берем
целогодишно. Какво изобщо ни трябва:
500 г пене ригате;
250 г пачи крак;
2 моркова;
5-6 скилидки
чесън;
100 мл зехтин;
200 г пармезан;
прясна мащерка;
черен пипер;
сол.

Слагаме пастата да се вари и междувременно запържваме чесъна, морковите и гъбите в зехтина. След няколко минути добавяме подправките и задушаваме, за да си пуснат аромата. Прецеждаме готовата паста и изсипваме в нея запърженото с кеф. Разбъркваме добре, за да поеме вкуса на горските дарове, а преди да сервираме, настъргваме и лентички пармеджано. После бягаме на балкона, докато още има слънце.
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- Какво трябва да направят фирмите преди 1 януари: софтуер, касови апарати, документи
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
Коментари