Всъщност единствено настъргването на ябълките отнема повече
време и някъде към третата става вече досадно. Иначе кейкът е лесен и ароматен
заради вечната комбинация от ябълки, канела и орехи. Ето и продуктите:
4 яйца,
1 ½ чаена чаша захар,
1 кафена чаша зехтин или олио,
2 чаени чаши брашно,
4-5 обелени и настъргани ябълки,
1 кафена чаша ситно натрошени орехи,
1 чаена лъжица канела,
1 чаена лъжица сода за хляб,
1 ванилия.
Първо натрошаваме орехите и си подготвяме ябълките - режем ги на четири, обелваме ги и ги настъргваме.
Останалото е песен. Разбиваме яйцата със захарта и постепенно прибавяме зехтина
(или олиото), брашното със содата, ябълките, орехите, канелата и ванилията. Изсипваме
сместа в намазана с масло форма и я пъхаме в предварително загрятата фурна. Щом
кейкът стане готов, го поръсваме с пудра захар. Ако съдът, в който печем, е
плитък, може и да вдигнем максимално градуса, за да стане по-бързо. Ако обаче е
от по-дълбоките, температурата трябва да е умерена, иначе отвътре остава суров
и нищо не може да го спаси после. Малка подробност, заради която един кейк ни
отиде на кино, така че внимавай.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
Коментари