Бързо си признаваме, че смокините са едни от най-любимите ни плодове през септември - месеца, в който лятото се измъква по терлици, а есента още не е пристигнала с всичките си дъждове и ниски температури. Разтърсихме се за някакъв по-забавен начин да включим сочния плод в менюто си и, хоп, ето ни нещо неочаквано и хранително - сандвич със смокини.
За
6 броя са ни нужни:
6
филии ръжен хляб с ядки (или какъвто там
ти е любим);
250
г чоризо;
170
г прошуто;
250
г тъмни смокини, почистени и нарязани
на филийки;
медена
горчица (която се приготвя така);
няколко
лъжички мед;
сол
и черен пипер.
Върху
всяка филия щедро намазваме около две
супени лъжици от горчицата, след което
поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме
по резен и половина чоризо (надипли го
красиво, както и ние направихме), а след
това и по едно парче прошуто. Най-отгоре
редим смокините, а после и артистично
капваме тук-там медец.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
Коментари