Бързо си признаваме, че смокините са едни от най-любимите ни плодове през септември - месеца, в който лятото се измъква по терлици, а есента още не е пристигнала с всичките си дъждове и ниски температури. Разтърсихме се за някакъв по-забавен начин да включим сочния плод в менюто си и, хоп, ето ни нещо неочаквано и хранително - сандвич със смокини.
За
6 броя са ни нужни:
6
филии ръжен хляб с ядки (или какъвто там
ти е любим);
250
г чоризо;
170
г прошуто;
250
г тъмни смокини, почистени и нарязани
на филийки;
медена
горчица (която се приготвя така);
няколко
лъжички мед;
сол
и черен пипер.
Върху
всяка филия щедро намазваме около две
супени лъжици от горчицата, след което
поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме
по резен и половина чоризо (надипли го
красиво, както и ние направихме), а след
това и по едно парче прошуто. Най-отгоре
редим смокините, а после и артистично
капваме тук-там медец.
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- Митническите задължения се превалутират автоматично
- Какво трябва да направят фирмите преди 1 януари: софтуер, касови апарати, документи
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
Коментари