На един линк разстояние

icon
Sofialive.bg

За разлика от едноименния филм на Фатих Акин тук нещата са сериозни, въпреки че кулинарите от Soul Kitchen са също толкова надъхани (ако не и повече), колкото главния герой Зинос - и това веднага си личи по вкусните им био и веган ястия.

Само преди два месеца ги споменахме покрай партито им Breakfast at Tiffany's, а днес имаме нов повод да ги поздравим, защото най-важните бутони за избор на меню и доставка вече работят на пълни обороти. Заявките се правят ден по-рано на 0878 72 36 88 или с регистрация, стига да сме в София, а се плаща на ръка при получаването им или по банков път, който важи само за фирми и месечни абонаменти (от 70 до 400 лв.).

soulkitchen_3_640

В кухнята залагат на пресни и сезонни продукти (по възможност органични) и не признават животинските съставки, но пък смело блъскат по-полезните с растителен произход. Десертите ги подслаждат не със захар, а с фурми, агаве, стафиди, стевия, кленов сироп или якон, които са в пъти по-грижовни за здравето ни. Предлагат няколко вида салати, супи, основни ястия, десерти и закуски, които комбинираме в меню по шест начина, всичките по 15 лв. Единствено безалкохолните био напитки вървят отделно и са наши срещу 3 лв.

soulkitchen1_640

В дъното на нещата стоят петима ентусиасти начело с главния мозък Живко Джамяров, когото шеговито наричат „стратега от Мировяне". Специалистът по нутрициология Надя Петрова е автор на някои от снимките, както и на рецептите, заедно с Мария Обретенова-Мер, Веселин Станков и Диана Хърлечанова.

vsichko_na_masata_soul_kitchen_shokoladov_ganash_640

Като изключим тематичните им партита и семинари, вече здраво стъпиха и на земята - с магазин за био и натурални продукти, който сме сигурни, че бързо ще разработят. Малко им остава и да започнат кулинарни курсове заедно с школата CHEF за кеф!, които ще са през април, но кога точно още не се знае.


Текст Милена Гелева / Фотография Надя Петрова и Влади Петрунов

Спретнат бохем от улица "Оборище"