Великолепен начин да отбележиш празника, но и да научиш как се приогтвя лаврак!
Какво ти е нужно:
лаврак (300/400 размер), чистен - 1 бр
бадеми (или лешници) - 100 г
лук - 1/4
глава чесън - 2 ск.
сушени доматки в зехтин - 5-6 бр.
зехтин (този от доматките) - 2-3 с.л.
магданоз - 1/2 вр.сол - на вкус
риган, сушен - 1/2 ч.л.
босилек, сушен - 1/2 ч.л.
чери доматки, разполовени - 100 г
Начин на работа:
1. Загрей фурната на 200 С и застели малка тавичка с алуминиево фолио.
2. Измий лаврака отвътре и го подсуши. Овкуси го със сол и пипер от всякъде.
3. Сложи всички останали продукти (без черитата) в чопър, кухненски робот или в краенслучай - хаванче и ги направи на гъста паста.
4. Напълни корема на лаврака с приготвената паста и го постави в тавата.
5. Подреди разполовените доматки около лаврака и прехвърли тавата във фурната. Печи рибата около 25 минути или докато кожата започне да става златиста.
6. Извади тавата от фурната и сервирай рибата с печените доматки и резен лимон.
7. Voila! Никулден за 30 минути!
По рецепта на майсторите от Amuse Bouche
Още любопитни и полезни статии:
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
Коментари