Ето и продуктите, докато не сме ги забравили:
500 г суров спанак;
около 400 г стерилизирана царевица;
2 яйца;
2-3 скилидки чесън;
200 г сурови печурки;
2 червени чушки, печени и обелени;
1 ч.л. горчица.
Нарязваме гъбите по на едро и за минута ги задушаваме със
зехтин в дълбок тиган. Махаме ги от огъня и добавяме ситно нарязания чесън, а след
това и горчицата. Оставяме ги да изстинат, като през това време печурките
пускат от сока си, който използваме за дресинг. Щом изстинат, ги смесваме с нарязаните
чушки и спанака. Яйцата запържваме в същия тиган, но постоянно бъркаме, за да
станат на фини късчета.
Продуктите по-горе стигат точно за четири порции. И пак ти казваме - рецептата
е по спомен, не успяхме да я открием в готварските книги, но ни се получи.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
Коментари