Скандинавски джинджифилови сладки

icon
Sofialive.bg

Всеки от нас мечтае в тази последна работна седмица за коледен уют, спокойствие, топла напитка и джиндифилови сладки. Ето една автентична скандинавска рецепта, която ще те доближи още повече до тези усещания!

Какво ти е нужно:
масло - 140 г
захар - 160 г
мед - 175 г
канела, мляна - 1 ч.л.
джинджифил - 1 ч.л.
карамфил - 1/4 ч.л.
индийско орехче - 1/4 ч.л.
яйца - 2 бр
брашно - 600 г
бакпулвер - 1.5 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.

айсинг за рисуване

Начин на работа:
Постави маслото, захарта и меда в малка касеролка или друг подходящ съд и ги стопи на котлона. Дръпни ги настрана леко да се охладят. Прибави подправките и разбъркай. Охлади сместа до стайна температура. Прибави двете яйца и разбъркай добре с бъркалка за яйца. В отделна купа смеси брашното, набухвателите и солта и разбъркай. Пресей сухите съставки над яйчената смес и разбъркай, докато се получи тесто с помоща на дървена лъжица. Не меси тестото, а само го събери с ръце. Завий го в стреч фолио и го остави за 40 минути в хладилник. Загрей фурната на 170С. Раздели тестото на няколко порции. Разточи порциите тесто една по една върху добре набрашнена повърхност до дебелина около 3 мм. Изрежи формички с помоща на кътери за сладки, чаша или нож. Внимателно прехвърли изрязаните сладки в тавата. Изпечи ги за около 10-12 минути или докато станат златисти. Извади тавата от фурната и остави сладките върху нея за около 5 минути, за да се стегнат, след което ги отлепете от хартията и ги прехвърли върху решетка, за да се охладят напълно. По желание можеш да ги изрисувате с айсинг.

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Отива й да е усмихната в тесни дънки и най-обича, когато е със солена коса