Бързата работа - срам за майстора е мъдрост, която по принцип подкрепяме безрезервно. Понякога обаче животът ни сервира някакъв страшен пилаф, който е едновременно супербързак и суперсила - виж просто подзаглавието и смятай колко протеини, незаменими аминокиселини и фолиева киселина са скрити в него. Хубаво де, не ни го сервира животът, а едно момиче в P.S. Food & Drinks. И, освен че направи доста ценно включване във време на пости, тя ни даде и рецептата. За една порция:
100 г сварен нахут
100 г киноа
30 г
маринован артишок
20 г сушени домати
сос тонкацу или сладко чили
Преди да свариш златото на инките, царицата на зърнените култури или просто киноата, е много важно да я измиеш добре под течаща вода, за да се разкарат горчивите сапонини. Във врящата вода после й трябват около 10-15 минути. Цялата работа оттам нататък се състои в това да събереш съставките в по-дълбока чиния и да ги разбъркаш. Плодово-зеленчуковият сос тонкацу е японският вариант за сладко-пикантен завършек на произведението. Сладко чили също му се вписва добре. Носи и на импровизации по твой вкус.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
Коментари