Тури му брашно

icon
Sofialive.bg

Затова и малцина се справят от първия път, а ние след третия изгубихме всякакво желание. Тази неделя обаче се задава работилница по темата и нещо пак ни жегна да се пробваме в начинанието. Опитната Офелия Николова ще направи едно показно в +това, а защо точно тя - защото домакините на събитието направо боготворят нейните тиквеници и баници. От Офелия успяхме да измъкнем само продуктите и пропорциите за тестото, останалото каза, че трябва да се види на място.
За да напълни една тава, са й необходими:

300 мл хладка вода,
около кило брашно (обикновено или специално за баници),
щипка сол,
1 с.л. олио,
1 с.л. оцет.

Омесва тестото и го разделя на топки, оставя ги да престоят 10-15 минути, след което започва да ги точи и разтегля, докато станат тънки като вестник. Плънката може да е всякаква - със сирене, яйце, ябълки, тиква с канела, кисело мляко и праз лук, или кой с каквото обича. Но какъв е личният й фаворит ще разберем в неделя.

Работилницата за точене на кори с Офелия Николова е на 19-и от 11:00 в +това,
а входът от 15 лв. включва подбраните от нея продукти;
записването става на go@plustova.com

Фотография Васил Танев

Не вярва, че изкуството ще промени света, но това не я спира да учи Керамика и стъкло в НБУ. Даже кара втора специалност - Графика и илюстрация