Рожковците са страшно полезни и всички ги харесват. Има и
още - приготвят се лесно, а като видни представители на породата сурови
десерти, можеш на момента да добавяш и да изваждаш от продуктите, докато уцелиш
твоята рецепта. Все пак, ако досега не си се пробвал сам вкъщи, започни с варианта
на кулинара Веско от сайта за кетъринг Soul Kitchen.
100 г покълнал слънчоглед,
20 г сурово кашу,
20 г бразилски орех,
200 г пресни фурми,
2 с.л. кокосово масло,
1 с.л. рожково брашно,
12 сурови и обелени бадема,
20 г кокосови стърготини.
Най-важното е да накиснем бадемите за едно денонощие, защото
ще ни се наложи да ги белим. После смиламе покълналия слънчоглед, орехите
и кашуто, след което ги смесваме с фурмите, рожковото брашно и маслото, за да приключим
с най-важното, а именно - тестото. Сега пък идва ред на най-забавното - оформянето
на рожковците, като право в сърцето им забиваме по един цял бадем. Накрая ги
овалваме в кокосовите стърготини и ги излапваме за секунди (или поне ние правим
така обикновено).
В случай че ти изглежда сложно, поръчай си готови от Soul Kitchen, но ден по-рано.
Текст Милена Гелева / Фотография Владимир Петрунов
Още любопитни и полезни статии:
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
Коментари