Караме направо, щото сме толкова гладни, че нямаме никакво търпение.
Трябва ни следното:
500 г боб,
250 г домати,
4 моркова,
1 глава лук,
50 г олио или зехтин за готвене,
1 с.л. захар,
сол на вкус.
Сваряваме боба в компанията на лука, зехтина и морковите, предвидливо
нарязани на кубчета. След като нещата поуврат, добавяме белените домати, захарта
и посоляваме на вкус. Допълнително поръсваме с джоджен, черен и червен пипер,
който може и да е лют, стига да траем на люто. Десет минути преди да врътнем
копчето на котлона, слагаме шепа сушени манатарки, а за по-автентично, сервираме
в глинен съд.
Айде, и Весела Коледа.
Фотография Васил Танев
Още любопитни и полезни статии:
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
- Fanta® и Warner Bros Pictures обявяват партньорство по случай премиерата на филма „Бийтълджус Бийтълджус“
- 5 любопитни факта и подходящите храни за финалите на европейските първенства по футбол
- Защо „стампот“ е важен за Евро 2024?
- 5 тайни на безупречния френски стил
- BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024
- Мултидисциплинарният фестивал Ritual Gatherings акостира на Южното Черноморие за 6-то поредно издание
- eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти
- Основно ръководство за покупка на лентов шлайф
- Starbucks България прави още една важна стъпка към ефективно опазване на околната среда
Коментари