Ако правите тези простички неща, ще получите плосък корем за броени дни

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Лято е и всички искаме плоски кореми - особено за хубавите снимки на фона на вълните. Затова ние сме ви приготвили списък с лесни трикове, които да ви помогнат да постигнете желаната форма. Ето ги и тях:

1. Не бързай прекалено

Когато сутрин бързаш да не закъснееш за работа или училище, може да почувстваш силен стрес и напрежение. Хормонът кортизол, който е отговорен за този процес в организма, ще се увеличи. Както показват изследванията, това ще доведе до увеличаване на теглото около корема и затова се опитвайте да не бъдете стресирани - особено рано сутрин.

2. Прави мини тренировки

Физическите упражнения действително са един от най-добрите начини за отслабване. Ако те са първото нещо, което правиш сутрин, могат да бъдат чудесен източник на енергия. Освен това добавянето на няколко тренировки за устойчивост може да ти помогне да намалиш коремните мазнини.

3. Приемай протеин и фибри за закуска

Проучванията показават, че приемането на повече протеин води до по-малко мазнини в корема. Включи към менюто си чисто месо, риба, яйца и боб. Освен това, друго проучване показва, че увеличаването на приема на фибри също има положителен ефект върху изгарянето на коремните мазнини. Ленени семена, броколи, авокадо и др. Това са храни, които са чудесен източник на фибри.


4. Пий вода вместо сок

Сокът към закуската сутрин е често срещан, но всъщност нездравословен навик. Соковете са пълни с течна фруктоза и ежедневната им консумация може да доведе до натрупване на коремни мазнини. Всъщност проучванията показват, че сладките напитки водят до увеличаване на мазнините в черния дроб. Ето защо е много по-полезно да приемаш чиста вода вместо различни видове сокове.

5. Пий зелен чай

Въпреки че започването на деня с чаша хубаво кафе може да изглежда като неразделна част от сутрешната рутина, замяната му със зелен чай е една добра идея. Той съдържа както кофеин, така и андиоксидантът епигалокатехин галат (EGCG). Изследванията показват, че EGCG може да бъде наистина полезен, ако искаш да изгориш мазнините в областта на корема.