Апетитни пилешки бутчета с ароматни картофи

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 3

лук - 1 глава

гъби - 200 г

картофи - 3 бр. големи

сол

олио - 2 с.л.


чер пипер - зърна

червен пипер - 2 ч.л.

дафинов лист

чубрица

магданоз

 

Начин на приготвяне:

1.Пилешко задушено гъбите се почистват и нарязват на едро.

2.Бутчетата се режат на две части.

3.Лукът се бели и реже на едро.

4.Всичко се слага в купата на уреда.

5.Добавят се сол, чер пипер, Червен пипер, чубрица, дафинов лист и нарязани на едро картофи.

6.Всичко се разбърква, слага се олиото и се залива с вода.

7.Включваме уреда на програма за месо.

8.След края на програмата и отваряне на капака при изпуснат клапан за пара пръсваме с магданоз нашето пиле с картофи.

 

Приятен апетит!