Апетитно свинско в специален сос на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

свински пържоли - 2 бр.

сол

черен пипер

риган

сос

масло - 40 с.л.


брашно - 1 с.л.

пилешки бульон - 1 кубче

лимонов сок

чесън - 3 бр. скилидки

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на свински хапки, поръсете сол, черен пипер и риган.

2. В загрято олио се запържва, докато стане златисто.

3. Отделно в тиган се загрява масло, добавете брашното и бъркате с телена бъркалка за кратко.

4. Наливате пилешкия бульон, разтворен в топла вода, и бъркате за 2-3 минути.

5. Сложете месото в соса и овкусете с нарязани скилидки чесън, лимонов сок и сол на вкус.

6. Гответе на умерен огън, докато сгъсти и дръпнете от котлона.

7. Сервира се свинското в сос поръсено с магданоз и с топла филийка хляб.

 

Приятен апетит!