Бабините кюфтенца в млечен сос - по-вкусни и от преди

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

свинска кайма - 500 г

тиквички - около 1 кг

яйца - 1 брой

сол

черен пипер

чесън - 1 или 2 скилидки, пресовани


див лук - сушен, от пакетче

ЗА МЛЕЧНИЯ СОС

течна сметана - 250 мл /30 или повече процента/

крема сирене - 80 г

сол - на вкус

чесън - 1 скилидка

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете за 15 минути.

2. След това хубаво ги изцедете.

3. Ползвайте тензух или цедка.

4. Трябват ви 500 гр. изцедени тиквички.

5. Тиквичките смесете с каймата, яйцето и подправките.

6. Направете топчета и изпечете.

7. Ако ги печете във фурната, трябва да е на 200 градуса.

8. Наредете ги в тава, покрита с хартия.

9. Печете на 185 градуса за 15 минути.

10. Пригответе млечния сос в съотношение 1:3. Това значи 3 части сметана и 1 част крема сирене.

11. Сметаната и сиренето сложете в тиган и бъркайте на среден огън, докато се посгъсти.

12. Добавете и скилидка пресован чесън или чесън на прах.

 

Приятен апетит!