Баклава с готови кори у дома за нула време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

кори - 1 пакет Фамилия

орехи - 2 ч.ч.

локум - 2 пакета

масло - 100 г разтопено

ЗА СИРОПА

захар - 2 ч.ч.


вода - 3 ч.ч.

ванилия - 1 бр.

сок от лимон - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Всяка кора намажете с масло и на всеки две поръсете с орехи и нарязан ситно локум. Правете така докато свършат корите.

2. Нарежете на ромбчета подредената баклава.

3. Печете за около 40 мин на 180 °C.

4. Сиропът направете от посочените продукти.

5. Студената баклава се залива с горещ сироп.

 

Да ви е сладко!