Безглутенови меденки у дома - мисията възможна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

яйца - 1 бр.

кокосова захар - 20 г

мед - 25 г

олио - 40 мл

канела - 1 к.л

брашно - 270 г смес от царевично, нахутено, оризово, бадемово и кокосово


бакпулвер - 1/2 к.л

кокосово масло - 1 с.л

ОЩЕ

мармалад

орехи - смлени пекан

 

Начин на приготвяне:

1. В купа счупете яйцето и разбъркайте с вилица.

2. Разтопете кокосовото масло и добавете всички съставки за меденките.

3. Замесете меко тесто.

4. Късайте с ръце малки парчета и оваляйте на топчица.

5. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

6. Притиснете всяка, за да се сплескат леко отгоре медените сладки.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

8. Извадете и охладете напълно.

9. Разделете ги по двойки и всяка с мармалада.

10. Оваляйте в смлените орехи и подредете в подходяща чиния или поднос безглутеновите меденки.

 

Да ви е сладко!