Безумно вкусен карфиол с яйца на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

карфиол - 2 ч.ч. начупен

яйца - 2 бр.

куркума - 1 щипка

черен пипер - 2 щипки

копър - 1 шепа нарязан

босилек - 1 щипка сушен


хималайска сол - 1/2 ч.л. (на вкус)

шарлан - малко за пържене

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте карфиола и начупете на малки парченца.

2. Изипете ги в тиган с малко шарлан, който сме загряли, и захлупваме с капак.

3. Разбърквайте периодично, тъй като лесно започва да се запича и посоляваме на вкус (около 1/2 ч.л. равна).

4. Нарежете на ситно копъра.

5. Разбъркайте яйцата заедно с малко куркума, черен млян пипер и щипка хималайска сол и ги изсипете, разбърквайки енергично и равномерно при карфиола.

6. Добавете и копъра и сушения стрит босилек и не спирайте да разбърквате.

7. После отново захлупете и оставете леко да се запича (ако е нужно може да прибавите още малко шарлан).

 

Приятен апетит!