Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад, която се топи в устата - ето как да си я направите у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

бисквити - 250 г какаови (Роден край или по избор)

маскарпоне - 220 г

заквасена сметана - 200 г

пудра захар - 120 г пресята

шоколад - 100 г млечен

банани - 1 бр.


прясно мляко - 100 мл

 

Как се приготвя:

1. Смесете и хубаво разбъркайте маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.

2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова.

3. Нарежете банана на тънки кръгчета.

4. Затоплете леко прясното мляко.

5. Потапяйте бисквитите в прясното мляко и подредете в тавичка.

6. Като подредите първия ред бисквити, сипете от крема и заравнете.

7 Отгоре подредете кръгчета банан.

8. Покапете с малко от разтопения шоколад.

9. Повторете с втори слой бисквити и така докато продуктите свършат.

10. Завършете с крем, като украсите с разтопен шоколад.

11. Поставете бисквитената торта в хладилника за час да се охлади.