Божествено вкусен тиквеник с галета и канела

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

кори за баница - 500 г

тиква - 800 г.

захар - 1 ч.ч.

ванилова захар - 2 с.л.

ядки - 1 ч.ч. смлени

олио - 1/2 ч.ч.


галета - 30 г

канела - 1 пакетче

пудра захар - 40 г

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквата и я задушете с олио, докато омекне.

2. Направете плънка от задушенета тиква.

3. Смелете орехите, захарта, канелата и калетата.

4. Върху всяка кора сложете плънка и малко олио.

5. Наредете корите на охлювчета или по дължината на квадратна тава.

6. Печете на умерена температура до златисто и поднесете, поръсено с пудра захар.