Бърз десерт с тиквички по бабина рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиква - 1 кг (почистена и нарязана)

захар - 1 ч.ч.

брашно - 2 с.л.

олио - 2 - 3 с.л.

вода - 1/2 чаша

канела - за поръсване


 

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете тиквата на кубчета.

2. Сложете я в тавичка с размери 35х45 см.

3. Поръсете я с брашното, захарта и олиото и разбъркайте всичко това много добре.

4. При печенето тиквата ще пусне вода, но няма да е достатъчно, затова сложете и половин чаша вода.

5. Така подготвен, тиквеният десерт отива във фурната на 200 градуса за десетина минути, след което намалете температурата на 180 и допечете.

6. Получава се вкусна печена тиква, желирана от брашното и балансирана на вкус.

7. Ако желаете, поднесете я с канела.

 

Да ви е сладко!