Бърза и вкусна вечеря у дома - ето как за НУЛА ВРЕМЕ

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

лук - 2 - 3 бр. глави

колбас - 300 г салам по избор

домати - 2 - 3 бр. (може и от консерва, в краен случай доматено пюре или лютеница)

яйца - 1 - 2 бр. на човек

олио

черен пипер


магданоз

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука до златисто.

2. Прибавете нарязания на дребно салам и домати.

3. Задушете на слаб огън за около 10 минути, посолете и върху получената смес счупете яйцата.

4. Без да разбърквате запържете до готовност на белтъка.

5. Поръсете получения аламинут с черен пипер, магданоз или чубрица.