Бърза и вкусна вечеря в гювече - вижте рецептата тук

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

 

Необходими продукти:

краве масло - 1 ч.л.

домати - 1 бр.

наденица - 1 бр.

чушки - 1 бр.

гъби - 1 - 2 бр.

зелен лук - 1 стрък


кашкавал

топено сирене

яйца - 1 бр.

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете на дъното на гювечето малко краве масло.

2. Отгоре сложете предварително настърган един домат.

3. Нарежете наденицата на колелца и я наредете в гювечето.

4. Върху нея поставнете нарязаните чушка и гъби.

5. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

6. Накрая сложете нарязани парченца кашкавал и топено сирене.

7. Похлупете гювечето и го поставете в микровълнова фурма на пълна мощност за около 4 минути.

8. След като го извадите направете гнездо в средата му и счупете едно яйце в него.

9. Върнете отново в микровълновата за 10 минути.