Бърза лазаня у дома със специален сос

icon
Sofialive.bg
Източник: Facebook

Необходими продукти:

кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)

кайма - 250 - 300 г

лук - 1 глава

домати - 250 г смлени от консерва

кашкавал

черен пипер


сол

За соса Бешамел

олио - 4 - 5 с.л.

брашно - 4 - 5 с.л.

прясно мляко - 300 мл

 

Начин на приготвяне:

1. Нережете лука на ситно и заедно със соса от доматите задушете леко.

2. Добавете каймата и разбъркайте хубаво, подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да се сгъсти.

3. В друг съд пригответе сосът Бешамел - сложете олиото да се сгорещи и в него запържете брашното до зачервяване, добавете млякото.

4. Бъркайте соса, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправете с малко сол и черен пипер и свалете от огъня.

5. Пригответе корите според указанията на опаковката.

6. Наредете в тава, като започнете с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

7. Поръсете Лазанята обилно с настърган кашкавал и печете в умерена фурна за 30-40 минути.

 

Приятен апетит!