Бърза печена тиква на микровълнова - пълна с витамини

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

тиква - 400 г

ванилова захар - 1 пак.

мед - 60 г

орехи - 100 г

 

Начин на приготвяне:


1. Тиквата се обелва от кората и почиства от семките.

2. Разрязва се на парчета с дебелина около 1 см и се поставя в огнеупорен съд.

3. Поръсват се парчетата с ванилова захар.

4. Покрива се тиквата с капак и се поставя в микровълновата за около 10 минути, за да омекне.

5. След това се намазва с меда от всички страни.

6. Орехите се нарязват на едри парчета и се поръсват с върху печената тиква.

7. Отново се поставя в микровълновата за още 2 минути без капак.

 

Приятен апетит!