Бърза вечеря на тиган, в която направо ще се влюбите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр.

чушки - 3 бр. червени

домати - 3 бр.

чесън - 1 скилидка

олио - 1 ч.л.

сол - 1 щипка


сирене - 100 г

маслини - 2 бр. черни

 

Начин на приготвяне:

1. Изпечете чушките.

2. Обелете ги и ги нарежете на парченца.

3. Обелете тиквичките и ги нарежете на кубчета.

4. Загрейте олиото в тефлонов тиган и изсипете нарязаните тиквички.

5. Запържете ги за 10-12 минути до омекване и златист цвят, като постоянно разбърквайте.

6. Обелете доматите и ги нарежете на дребно.

7. Добавете ги в тигана заедно с нарязаните печени чушки.

8. Пържете до изпаряване на течността, която доматите са пуснали.

9. Посолете и добавете нарязаната на дребно скилидка чесън.

10. Разбъркайте още 1-2 минути и оставете настрани за малко.

11. Сложете в чинии и натрошете сирене отгоре.

12. Сложете и една маслина по средата.

 

Приятен апетит!