Бърза вечеря с тиквички и бекон на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр. средни

чушки - 2 бр. червени

чери домати - 200 г

чесън - 3 - 4 скилидки

олио

сол


пармезан - 150 г настърган

бекон - 200 г

магданоз - свеж

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете тиквичките и чушките.

2. Нарежете на кубчета и подходящи парченца.

3. Загрейте 2-3 с.л. олио в подходящ тиган.

4. Запържете нарязаните зеленчуци, като разбърквате междувременно.

5. Прибавете нарязаните скилидки чесън и бекон.

6. Разбъркайте и гответе до готовност на зеленчуците.

7. Прибавете чери доматките.

8. Гответе още 3-4 минути.

9. Овкусете със сол.

10. Накрая прибавете настъргания пармезан и гответе до разтопяването му.

11. Поднесете ястието от зеленчуци, като поръсите със ситно нарязан свеж магданоз.

 

Приятен апетит!