Бърза запеканка с карфиол - тайната е в този начин на приготвяне

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

карфиол - 1 кг

яйца - 3 бр.

прясно мляко - 400 мл

краве масло - 2 с.л.

червен пипер - 1/2 с.л.

мащерка - 1 ч.л.


босилек - 1 ч.л.

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Карфиолът за рецептата се измива и накъсва на много дребни розички.

2. Поръсва се с подправките и се разбърква добре.

3. Яйцата и прясното мляко се разбиват и с тази смес се полива карфиола.

4. Отгоре се разпределят бучици масло.

5. Запеканката се пече за двадесетина минути на 200 градуса.

 

Приятен апетит!