Бързи картофени шайби на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

картофи - 700 г

олио - 4 с.л.

червен пипер - 1 ч.л.

черен пипер - 1/2 к.л.

сол

 


Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и нарежете на не много дебели шайби.

2. Сложете в купа и поръсете с червен и черен пипер.

3. Сложете олио и разбъркайте всички картофи.

4. Наредете върху нагорещена и намазнена плоча.

5. Когато се зачервят от едната страна, ги обърнете, за да се запекат и от другата.

6. Когато са готови, ги сложете в купа с капак.

7. Поръсете със сол на вкус.

8. Сложете капак и разтръскайте печените картофи, за да има по всеки един от солта.

 

Приятен апетит!