Бързо хапване с наденици и зеленчуци на тиган

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

наденици - 3 бр.

грах - 100 г

царевица - 100 г

зелен боб - 50 г

чушка - 1 бр. червена

лук - 2 стръка


моркови - 1 бр.

доматено пюре - 2 с.л.

сол

чесън на прах

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете наденицата и нарежете на кръгчета.

2. В дълбок тиган загрейте мазнина и запържете наденицата.

3. Щом стане златиста, добавете нарязания зелен лук.

4. Запържете за 5-6 минути.

5. Добавете разтвореното доматено пюре и зеленчуците.

6. Гответе за около 5 минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

7. Овкусете аламинута с подправките и гответе до полуизвиране на водата.

 

Приятен апетит!