Необходими продукти:
лук - 2 глави
чесън - 3 скилидки
олио - 80 мл
пилешки бутчета - 600 г долни
печурки - 250 г
ориз - 2 ч.ч.
сол
черен пипер
бял пипер
куркума
магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешките бутчета в тенджера с вода.
2. В момента на завиране оставете за 5 минути, за да се отдели белтъкът (пяната).
3. Запържете ситно нарязания лук и чесън с олиото.
4. Добавете почистения и измит през няколко води ориз.
5. Разбъркайте непрекъснато, докато оризът се запечата, така по време на готвенето няма да се слепи.
6. Долейте топла вода, докато се покрие оризът и оставете за 5-6 минути.
7. Почистените, нарязани и измити гъби добавете към ястието.
8. Овкусете и добавете още вода и оставете за още 5 минути, докато се абсорбира течността. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
9. Така приготвеният ориз прехвърлете в тава с диаметър 28 см и върху него подредете бутчета.
10. Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Приятен апетит!
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: ваучер или ваучър
- Супер смешен виц за днес, 11 юли, 2024 г.: На кастинг
- Ето как се пише: братовчед или братовчет
- Супер смешен виц за днес, 10 юли, 2024 г.: Приятелки
- Ето как се пише: акаунт или ъкаунт
- Супер смешен виц за днес, 9 юли, 2024 г.: Един заек
- Ето как се пише: оттенък или отенък
- Супер смешен виц за днес, 8 юли, 2024 г.: Дядо Санде е болен
- Супер смешен виц за днес, 7 юли, 2024 г.: Жена към мъжа си
- Супер смешен виц за днес, 6 юли, 2024 г.: Една мацка
Коментари