Бързо пиле с ориз и зеленчуци на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

лук - 2 глави

чесън - 3 скилидки

олио - 80 мл

пилешки бутчета - 600 г долни

печурки - 250 г

ориз - 2 ч.ч.


сол

черен пипер

бял пипер

куркума

магданоз

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешките бутчета в тенджера с вода.

2. В момента на завиране оставете за 5 минути, за да се отдели белтъкът (пяната).

3. Запържете ситно нарязания лук и чесън с олиото.

4. Добавете почистения и измит през няколко води ориз.

5. Разбъркайте непрекъснато, докато оризът се запечата, така по време на готвенето няма да се слепи.

6. Долейте топла вода, докато се покрие оризът и оставете за 5-6 минути.

7. Почистените, нарязани и измити гъби добавете към ястието.

8. Овкусете и добавете още вода и оставете за още 5 минути, докато се абсорбира течността. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

9. Така приготвеният ориз прехвърлете в тава с диаметър 28 см и върху него подредете бутчета.

10. Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

 

Приятен апетит!