Бързо шоколадово десертче за НУЛА време в МИКРОВЪЛНОВА

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

псилиум - 2 с.л. Хуск

какао - 2 с.л. натурално

крема сирене - 2 с.л.

кокосово масло - 2 с.л.

еритритол - 3 с.л.


вода - 2 с.л. гореща

шоколад - 2 квадратчета натурален

 

Начин на приготвяне:

1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в отделни купи.

2. Рабийте белтъците на сняг.

3. Разбийте жълтъците с миксер и към тях прибавете горещата вода на тънка струйка.

4. Разбийте ги хубаво, докато станат на пяна.

5. Към тях добавете еритритолът и какаото, след това постепенно прибавете и крема сиренето, псилиума, разтопеното кокосово масло.

6. След смесването на всички съставки до хомогенна смес, разпределете в две порцеланови чаши, подходящи за поставяне в микровълнова фурна.

7. Всяка чашка печете за 3 минути в микровълновата.

8. Веднага щом се извади от нея, още гореща поставете крадратче черен шоколад върху кето десерта, за да може да се разтопи и да придобие един много апетитен вид.

 

Времето за приготвяне е 10 минути.

 

Да ви е сладко!