Чушки бюрек на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

чушки - 10 бр. печени

извара - 100 г

сирене - 100 г

кашкавал - 100 г

яйца - 2 бр.

сол


черен пипер

домати - 1 бр.

магданоз - пресен

за панировка

яйца - 2 бр.

брашно - 1/2 ч. ч. или галета

олио - за поливане

 

Начин на приготвяне:

  1. Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир.
  2. През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек.
  3. В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках.
  4. Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз.
  5. С тази смес напълних чушките.
  6. Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата.
  7. Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио.
  8. Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар.