Цяло печено пиле с картофи - тайната е в този начин на приготвяне

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пиле - 1 бр.

картофи - 1 кг

чушки - 2 червени

чушки - 2 зелени

моркови - 1 бр.

лук - 1 глава


сол

черен пипер

масло - 125 г краве

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете и измийте картофите.

2. Нарежете на по-големи кръгчета.

3. Сложете в тавичка.

4. Нарежете чушките, морковите и лука на дребно.

5. Добавете към картофите и разбъркайте.

6. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

7. Отново ги разбъркайте.

8. Отгоре върху картофите на места сложете малко от кравето масло.

9. Измийте пилето.

10. Намажете го със масло и го подправяме със сол и черен пипер.

11. Прибавете малко вода, за да покрие картофите.

12. Сложете го върху картофите.

13. Печете на 180 - 200 градуса за около час и половина. 

 

Приятен апетит!