Да направим мързелива баница

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

лаваш - 4 бр. (160 г)

яйца - 3 бр.

кисело мляко - 1 ч. ч.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

извара - 150 г


сирене - 150 г

олио - 1/3 ч. ч.

краве масло - 30 г

семена - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лаваша на тънки ленти с дебелина около 2 см.

Смесете в купа киселото мляко и содата и изчакайте да шупне.

След това прибавете яйцата и отново разбъркайте.

Добавете също олиото, изварата и едро натрошено сирене, както и малко сол.

Накрая прибавете нарязания лаваш и разбъркайте, за да се разпредели равномерно.

Прехвърлете сместа за мързеливата баница в тава, покрита с хартия за печене.

Нарежете маслото на парчета и го поставете отгоре, по желание поръсете със семена.

Оставете баницата с хляб да престои 15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C.

След това сложете мързелива баница с лаваш да се пече за около 30-35 минути - до златисто.