Домашна мусака без пържене

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

лук - 1 глава

кайма - 500 г

картофи - 1 кг

домати - 1 ч.ч. пасирани

сол

олио - 6 с.л.


червен пипер - 1 с.л.

чубрица - 1 с.л.

черен пипер - 1/2 к.л. смлян

За заливката

яйца - 2 бр.

кисело мляко - 500 г

брашно - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете лукът го нарежете на дребно.

2. Каймата сложете в купичка с около 200 мл вода.

3. Разбъркайте, докато стане на каша.

4. Картофите обелете и нарежете на кубчета.

5. Зеленчуците, каймата и доматите сложете в тава, добавете олио, сол на вкус, чубрица, червен и черен пипер.

6. Всички продукти разбъркайте и мусаката сложете във фурната да се пече на 200 °C за 50 минути.

7. За заливката за мусака в купа разбийте яйцата заедно с киселото мляко и брашното до гладка смес.

8. Малко преди готовност разпределете заливката върху мусаката и върнете във фурната да се запече до приятен и златист загар.

 

Приятен апетит!