Домашни кашкавалки по специална рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кисело мляко - 1 кофичка

яйца - 2 бр.

бакпулвер - 1

хлебна сода - 1 ч.л.

брашно - 400 г

олио - 50 г


кашкавал - 200 г

 

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме яйцата и киселото мляко.

Содата и бакпулвера смесваме с брашното и пресяваме.

Разбъркваме всичко до гъста каша.

Настъргваме кашкавала в гъстата смес и омесваме с ръка.

Тестото е лепкаво, така че с олио се оформят топчици малки кашкавалки и се подреждат в тавичка за печене.

Печем пухкави кашкавалки на 170 °C 30 мин.