Домашно сладко от люти чушки - ето как

icon
Sofialive.bg
Източник: Zahira

Когато домашното сладко от люти чушки е по-рядко, го използваме за марината, за овкусяване на месо, а когато е по- гъстото може спокойно да се намаже на филийка като класически конфитюр.

Необходими продукти:

чушки - 15 червени пиперки

люти чушки - 6 бр.

чесън - 1 глава, малка

сол - 1 ч.л.

оцет - 700 мл


захар - 800 г

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете червените чушки и лютите чушки от дръжки и семки.

2. Сложете в тенджера заедно с обелените скилидки чесън, солта и оцета.

3. Сложете тенджерата на котлона и сварете чушките, докато омекнат и се поизпари част от течността.

4. Омекналите зеленчуци пасирайте, към тях добавете захарта и сварете сладкото до желаната гъстота на умерена температура, като периодично разбърквайте.

5. Още горещо, сладкото от чушлета сложете в чисти, затоплени бурканчета и затворете плътно.

6. Бурканчетата обръщайте с капачките надолу и оставете така да изстинат.

7. От това количество продукти ще получите 7 малки бурканчета от детско пюре.

 

 

Приятен апетит!