Доматената супа никога не е била толкова вкусна. Ето как да я направите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

домати - 3 бр. около 400 г

лук - 1 глава

Още: Чудесна елда със зеленчуци

чесън - 3 скилидки

италиански билки - 1/2 ч.л.

кисело мляко 2 ч.л.


крутони - 20 г

Още: Кифлички с локум

зехтин - 1 ч.л.

магданоз - 2 клонки

сол - на вкус

 

Още: Бърза запеканка с малко продукти

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите и лука на едро.

Чесъна накълцваме на дребно.

Посоляваме, добавяме подправките и олиото.

Още: Пуешко с гъби и ориз

Разбъркваме добре и прехвърляме в малка тавичка.

Покриваме с алуминиево фолио и поставяме в предварително загрята фурна на 220 °C за 30 минути.

Пасираме и рапределяме готовата доматена супа в две подходящи чинии.

Поръсваме със ситно накълцан магданоз, добавяме крутоните и лъжичка кисело мляко.

Още: Пиле със зеленчуци и сос бешамел на фурна

Вместо крутони можете да добавите 2 с.л. предварително подготвена за консумация елда.

Подправките можете да подберете по ваш вкус.

Супата от домати може да се консумира както топла така и студена

Най-хубавите здравословни кюфтенца

Най-вкусните локумки от тефтерчето на баба

Бързо руло от кайма, увита в тиквички - рецепта

Сладкиш Фантазия с череши

Ароматно и безкрайно вкусно телешко варено - ето как